دنیای شیرین ریاضی

بررسی سرفصل های ریاضی در دبیرستان و کنکور

دنیای شیرین ریاضی

بررسی سرفصل های ریاضی در دبیرستان و کنکور

اهمیت شیوه آموزش در یادگیری درس ریاضی

ریاضی درس محبوبی در بین دانش آموزان نیست. تحقیقات نشان می دهدعمده دانش آموزان از صرف وقت برای مطالعه و یادگیری مستمر ریاضیات تا حد امکان اجتناب می کنند و این موضوع در مقاطع تحصیلی بالاتر بیشتر دیده می شود.

بی علاقه بودن دانش آموزان در دوره دوم متوسطه به یادگیری درس ریاضی دو دلیل اصلی دارد:

1) شیوه نامناسب آموزش ریاضی

2) پایه درسی ضعیف، که این امر هم ناشی از هما شیوه آموزشی اشتباه در مقاطع تحصیلی پایین است.

انتخاب شیوه آموزش درس ریاضی برای دبیران دوره دبیرستان یک چالش جدی است. با توجه به اینکه بخش قابل توجهی از دانش آموزان حتی ابتدایی ترین مهارت های حل مسائل ریاضی را در دوره های قبل به درستی یاد نگرفته اند، آموزش مباحث جدید و تا حدی سخت ریاضی دوره دبیرستان کار دشواری به نظر می رسد.

بنا بر اعتراف دبیران و اساتید در ریاضی، سخت ترین بخش فرآیند آموز در دوره دبیرستان تدریس ریاضی دهم است. یعنی اگر دبیر بتواند در ابتدای ورود دانش آموزان به دوره دبیرستان، اشتیاق، علاقه و دانش اولیه دانش آموزان را برای فراگیری مباحث ریاضی افزایش دهد، آموزش ریاضی پایه های بعد آسان تر خواهد بود.

کاربردی ترین راهکارهای آموزش درس ریاضی را می توان به صورت زیر دسته بندی کرد:

- در ابتدای سال تحصیلی طرح درس داشته باشید

طرح درس به شما به عنوان دبیر دید بسیار خوبی از چگونگی عملکردتان در طول سال تحصیلی می دهد و برنامه ریزی را برایتان راحت تر می کند.

- ترتیب سرفصل ها را رعایت کنید

شما به عنوان دبیر درس ریاضی بهتر از هر کس دیگری می دانید که نحوه چیدمان مباحث و ترتیب سرفصل های کتاب درسی کارشناسی شده است. بنابراین به هیچ عنوان این ترتیب را بر هم نزنید و تدریس خود را بر اساس همین اولویت بندی کنید.

- دانش خود را به روز کنید

دانش آموزان نسل فعلی بسیار آگاه و اهل مطالعه و تفکر هستند. برای اینکه در پاسخ به ذهن پرسشگر و فعال آنها دچار مشکل نشوید باید همیشه اطلاعات خود را به روز کنید. پیش از ورود به کلاس درس پیش مطالعه داشته باشد و خود را برای پاسخ به پرسش های دانش آموزنتان آماده کنید.

- از شیوه مشارکت در تدریس استفاده کنید.

یکی از تکنیک های آموزش کلاسی که در سال های اخیر بسیار موثر نشان داده است، کمک گرفتن و مشارکت دادن دانش آموزان در امر آموزش و تدریس است. به توانایی های دانش اموزان خود اعتماد کنید و از آن برای پیش برد آموزش کلاسی استفاده کنید. این امر باعث ایجاد انگیزه، نشاط و در نتیجه پویایی کلاس درس می شود و شوق به یادگیری را در دانش آموزان به شکل چشمگیری افزایش می دهد.

- نگاهی به گذشته داشته باشید

پیش از شروع تدریس هر مبحثی، نگاهی کلی به مطالب قبلی و پیش نیاز آن مبحث بیاندازید. اطمینان حاصل کنید که دانش آموزان کلاس، پیش نیازهای لازم برای یادگیری آن مبحث را به خوبی آموخته اند.

- مثال خوب عصای دست شماست

ریاضیات خشک است. دنیای از اعداد و متغیر که در قالب رابطه و فمول کنار هم قرار گرفته اند! یادگیری و فهم این مباحث سخت است. برای اینکه مطالب برای دانش آموزان قابل فهم و جذاب شود از مثال های ساده و در صورت امکان بازی و مسابقه برای آموزش استفاده کنید.

- ارزیابی مستمر داشته باشید

قبل از شروع تدریس بحث جدید، مطمئن شوید که دانش آموزان تا اینجای کار به خوبی مطالب را یاد گرفته اند. برای این منظور می توانید از آزمون های کلاسی، پرسش و پاسخ و مانند آن برای ارزیابی استفاده نمایید.


نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد